De Hollandse Meesters

Akoestische Coverband

Nieuwe nummers gezocht!

Het nieuwe jaar is begonnen, en zo ook onze goede voornemens. Voor een optreden in april – hou de site in de gaten voor details! – moeten we ons repertoire verlengen.

Dat moet ons toch lukken! Alleen zal dat een ietwat andere aanpak eisen van ons. We hebben de neiging om onze nummers gelijk naar een gouden uitvoering te brengen, maar om dit doel te halen zullen we met zilverglans tevreden moeten zijn. Dat is ook een mooi contrast voor de gouden nummers natuurlijk.

De kelen zijn gesmeerd, de strijkstok staat gespannen en de snaren zijn gepoetst. Op naar een glanzend 2014. We zijn er klaar voor!

Read More

Klaar voor de start!

Zoals je kon lezen in een eerdere post van Christoffel is de site behoorlijk vers van de pers. Hoewel we al best een aardige tijd spelen. Spelen was – en is – voor ons belangrijker dan, ik noem maar wat, het kiezen van een naam.

We hebben de winterstop productief benut. Naam gekozen, site is klaar, Facebook Fanpage staat te glimmen van nieuwigheid. Onze online aanwezigheid is een feit – en ik heb er zojuist de voorlopig laatste hand aan gelegd.

Ondertussen hebben we ook alweer wat mooie nieuwe nummertjes in ons repertoire opgenomen. Sommigen hebben we weer in een nieuw, vers acoustisch jasje gestoken.

Benieuwd hoe het klinkt? Neem contact met ons op voor een optreden!

Read More

Linke Akoestische Coverband?

 

Opgenomen op de Akoestische coverband startpagina

Opgenomen op de Akoestische coverband startpagina

Link? Wij? Neeeeeee, zo heel link zijn we niet. Maar we zijn nu wel gelinkt!

De site Akoestische Band Startpagina heeft een link aangebracht naar De Hollandse Meesters en dat is mooi. Kijk er zelf ook eens onder het kopje Akoestische Coverbands.

Veel mensen boeken ons ook voor een akoestisch huiskameroptreden.

http://akoestische-band.startpagina.nl/

Read More

Daar gaan De Hollandse Meesters dot Com!

Het is zover!Voorlopig ontwerp Onze website is klaar om blootgesteld te worden aan de wereld. We wilden het in een keer goed doen. Een prachtig ontwerp passend bij onze bandnaam, daarvoor tekende Francisca Rosner.

Gelukkig is Meester Bart beroepsmatig dagelijks in de weer met het bouwen van prachtige sites dus deze site zit qua techniek puik in elkaar. Vol bewondering zag ik de schermen met codes voorbij flitsen en samensmelten tot een flitsende site.

Al eerder hadden we een foto sessie gedaan en daarbij ook twee nummers gefilmd in een oud schoolgebouw in Amsterdam – en daarmee meteen ons Youtube kanaal gevuld.

Ik za er zelf nu ook aan geloven: Facebook! We hebben al een officiele fanpagina maar ondanks mijn liefde voor communicatie en techniek heb ik dat nog altijd buiten de deur gehouden.

Read More

Hoe kies je een bandnaam?

De ContrabasVoor een band die al maanden bezig was en al vele optredens achter de rug had was het ontbreken van een naam wel een gemis. Er waren al heel wat namen de revue gepasseerd, maar er was er niet 1 waar we echt blij van werden. Of dan vonden we een juweeltje zoals De Compaenen en dan bleek die al in gebruik. Na een avond met veel lol, lekker eten en drinken struinden we door een lijst met Oud Hollandse woorden. Er bleven een paar namen over en we besloten om er een van te kiezen. We waren er zelf content mee, maar in de praktijk bleken veel mensen dit woord niet te kennen, het verkeerd te verstaan of te verbastaardiseren naar iets heel anders waarmee wij niet geassocieerd willen worden.

Na een middagje schaatsen op de Prinsengracht (prachtige Hollandse Meester taferelen) in januari streek ik met mijn vriendin Francisca neer in café Nel . Daar worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd en ik bladerde door het programmaboekje. Op donderdag Klassiek met de Hollandse Meesters. “Dat is een leuke bandnaam” riep ik meteen en mijn vriendin was het daar meteen mee eens. Thuisgekomen meteen het internet afgezocht…geen enkele andere band gevonden met deze naam. Ook bleek www.dehollandsemeesters.com nog beschikbaar. Bart bleek – na een kleine aarzeling over het loslaten van de eerstgekozen naam – ook helemaal om dus nu hebben we een naam die klinkt als een klok en zelfs aan buitenlanders uit te leggen is: Zwie are zthe Dutch Masters (yes yes!) of Danke wir sind die Holländische Meister!

Read More